Légbevezető elemek

A hatékony szellőztetés egyik fontos feltétele, hogy biztosítva legyen a légutánpótlás. Épületeink, nyílászáróink egyre jobb szigeteléssel rendelkeznek, így a tömítetlenségeken bejutó természetes légutánpótlás lehetősége minimálisra csökken. Egy légtömören zárt térből elszívni levegőt nem lehet! Sok esetben a hatékony szellőztetés gátja pont a légutánpótlás hiánya. A kínálatunkban megtalálható légutánpótlást biztosító termékek többféle elhelyezést (oldalfal, mennyezet) tesznek lehetővé és a legtöbb típus annyi, és csakis annyi levegőt enged be az épületbe, amennyire valóban szükség van.

 

A légutánpótlást biztosító termékek többsége nem igényel elektormos csatlakoztatást, oldalfalban, egy faláttörés kialakítását követően egyszerűen telepíthetők és teljesen önműkdő módon nyomáskülönbség hatására üzemelnek. Amikor csökken a nyomás a beltéren, mert pl. egy páraelszívó vagy egy ventilátor bekapcsolásra kerül, ezek az eszközök a kültérről friss levegőt vezetnek be az épületbe, így biztosítva a megfelelő légutánpótlást.

 

Hasonlóan működnek a Vilpe tetőn kresztül telepíthető légbezetésre alkalmas eszközei is, de ezekhez ferdetető esetén szükség lehet még egy a kínálatunkban megtalálható tetőátvezető elemre, valamint  a födém és a tetőszerkezet közötti csőrendszer elemeinek kialakítására is.

 

A friss levegő bevezetése olyan speciális ventilátorokkal is kialakítható, amelyekkel a felhasználó igénye szerint szabályozott módon, folyamatos, szükség esetén akár előfűtött levegő is bevezethető a kívánt helyiségekbe. Erre tervezték az Aerauliqa AirQure típusú ventilátorokat, melyek padlástéren, esetleg nagyobb gépészeti helyiségben is elhelyezhetők lehetnek.

 

 

Szűrők

Lista betöltése

2 megfelelő termék