Rendelési feltételek

Rendelés leadására az alábbiak szerint van lehetősége:

 

1. RENDELÉS LEADÁSA TELEFONON:

 

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha a termék kiválasztása után felírja annak adatait, típusszámát és felhívja vevőszolgálatunkat az alábbi elérhetőségeken, ahol kollégáink további felvilágosítást adnak a termékről és rögzítik megrendelését, majd tájékoztatják az áruátvétel lehetőségéről esetlegesen a szállításról.

A telefonon leadott rendeléseket, házhozszállítás igénye esetén, kizárólag utánvéttel (a futárnál történő készpénzes fizetéssel) tudjuk küldeni. Üzletünkben történő személyes átvételkor készpénzzel és bankkártyával egyaránt kiegyenlíthető a vételár.

 

VEVŐSZOLGÁLAT:  06-30/439-8457 vagy 06-1/427-0325

 

a fenti elérhetőségeken hívását üzletünk nyitva tartási ideje alatt tudjuk fogadni.

 

Nyitva tartás: Hétfőtől - Péntekig: 8-16ig. Szombat és Vasárnap: ZÁRVA

 

2. RENDELÉS LEADÁSA WEBSHOPON KERESZTÜL:

 

A weboldalon történő regisztrációt követően: a regisztrációhoz kattintson ide 

A weboldalunkon leadott rednelésekről automata rendszerünk pár percen belül visszaigazolást küld a regisztráció során megadott e-mail címre. Az ebben a formában leadott rendelések vételára online bankkártyás fizetéssel vagy utánvéttel (átvételkor, készpénzzel a futárnál) egyenlíthetők ki.

 

3. RENDELÉS LEADÁSA E-MAIL-BEN:

 

e-mail címünk: info@ventilatorok.hu

 

- a megrendelő (kapcsolattartó) neve,

- címe,

- telefonszáma,

- a szállítási- és számlázás címe, (amennyiben azok eltérnek a megrendelő adataitól),

- a megrendelni kívánt termék / termékek pontos típusjelzése / típusjelzései és mennyisége.

 

Az e-mail-ben leadott rendelések vételára utánvéttel (átvételkor, készpénzzel a futárnál) vagy díjbekérő számla kiállítását követően, előre utalással egyenlíthetők ki.

 

A RENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA:

 

Weboldalunkon leadott megrendelésről minden esetben visszaigazolást küldünk az Ön átal megadott e-mail címre, amely általános esetben tartalmazza az alábbi információkat:

 

- Az átvétel helyét és módját, mely történhet személyesen, budapesti telephelyünkön, vagy kiszállítással az Ön által megjelölt szállítási címen.
- Kiszállítás esetén az átvétel tervezett napját, mely raktáron lévő termékek esetén, megrendeléstől számított 1 (munkanapokon, délelőtt 10 óráig leadott rendelés esetén) vagy 2 munkanapon belül történik;
- Fizetési módot, mely kiszállítás esetén utánvéttel vagy díjbekérő számla alapján előre utalással lehetséges (ez utóbbit a rendelés során, a megjegyzés rovatban szükséges feltüntetni), telephelyünkön történő személyes átvétel esetén készpénzben vagy bankkártyával (munkanapokon, H-P: 8:00 - 16:00-ig).

A fentiektől eltérő esetekben (pl. készlethiány esetén) - tájékoztatjuk a termék várható beérkezésének időpontjáról;
A standard ipari ventilátorok elérhetőségi határideje akár 4-5 hét, a speciális kivitelű (pl. tűz- és/vagy robbanásbiztos) ventilátorok esetén akár 6-7 hét is lehet. Rendelés előtt kérjük, érdeklődjön a várható elérhetőségi határidőt illetően!

Fizetés

A vételár kiegyenlítésére az alábbiak szerint van lehetősége:

 

- üzletünkben történő személyes átvétel esetén készpénzzel vagy bankártyával.

- háhozszállítás igénye esetén utánvéttel (készpénzzel a szállítónál) vagy a weboldalunkon leadott megrendelés leadásakor online (bankkártyás fizetéssel).

 

A webáruházban feltüntetett árak, szellőztető ventilátorok és Gonal, Vilpe és Ardes légtechnikai termékek esetén bruttó javasolt fogyasztói árak, melyek a 27%-os áfa-t tartalmazzák! A Casals termékek esetén nettó árak kerültek megjelölésre. 

Szállítás

Webáruházunkban vásárolt termékeket a GLS vagy a FÁMA futárszolgálattal szállítjuk házhoz az ország egész területén (40 kg és 2 méteres termékméret alatt). A megrendelt árut akár már másnap kézhez veheti otthonában. Fizethet akár házhozszállíást követően - utánvéttel, így a vásárlás gyors és egyszerű. 

Minden esetben ellenőrizze a szállítótól átvett csomagot! Amennyiben a kiszállítással kapcsolatosan a legapróbb rendellenességet (pl. sérült csomagolás, hiány) tapasztalja, kérjen a szállítótól jegyzőkönyvet az észrevételének írásos rögzítésére. Az átvételt követően csak ebben az esetben tudunk hatékony segítséget nyújtani egy esetleges hibás kiszállítás esetén. 

A termékek nagyobb részét általában budapesti rakárkészletről tudjuk biztosítani, de még a raktárkészletünk gondos tervezése mellett is előfordulhat ideiglenes készlethiány. Ilyen esetben a rendelés visszaigazolása során megadott szállítási határidő nyújt tájékoztatást a termék várható megérkezéséről. 

 

15 000 Ft alatti vásárlás esetén 1 500 Ft

15 000 Ft feletti vásárlás esetén DÍJTALAN!

Jótállási idő - Garancia

Milyen időtartamú jótállás vonatkozik a készülékekre? Hogyan intézheti garanciális problémáit?

A készülékek jótállási ideje gyártónként eltérő lehet. A webáruházunkban megvásárolható  termékekre minden esetben, a Magyarországon érvényes jogszabályok által előírt szavatosság vonatkozik (a Cata és Aerauliqa ventilátorokra általánosan 2 év, az Aerauliqa hővisszanyerős szellőztető készülékekre 3 év, a Vilpe tetőventilátorokra 5 év, a Vilpe tetőátvezető és szellőztető elemekre 20 év garancia érvényes) kivéve, ha egyes termékeknél a gyártó hosszabb garanciális időt vállal.

A fogyasztó az áru átvételtől számított 14 napon belül elállhat a vásárlástól, melyet szintén az érvényben lévő, ide vonatkozó törvény és a hatályos fogyasztóvédelmi rendelkezések szabályoznak.

A vásárlástól való elállásra az alábbi feltételek esetén van lehetősége:

  • a készülék sértetlen és rendelkezik minden gyári tartozékával
  • a készülékek vásárlásának dátuma a garancialevélen pontosan fel van tüntetve.
  • vásárlását számlával tudja igazolni 

Egyéb esetekben, bármilyen garanciális problémával (meghibásodás, nem megfelelő működés) a jótállási időn belül a garanciajegyen feltüntetett szervizhez kell fordulni.

A vásárlástól való elállás joga:

A vevő (fogyasztó) az áru átvételét követő 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a 45/2014. Kormányrendelet (az egymástól távollevők között kötött szerződésekről) szerint. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni, amennyiben a vásárolt készülék, csomagolása, tartozékai sérülésmentesen hiánytalanul visszaszállításra kerülnek a vevőszolgálatra. További hasznos információk a jogszabályokra vonatkozóan megtekinthetők itt:  

https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/elektronikus_kereskedelem_tartalom_2

 

A webáruház szempontjából lényeges kérdés, hogy a vásárló az elállási jogot jóhiszeműen és tisztességesen gyakorolja-e. Amennyiben ez nem így történik, például a vevő a megrendelt termék visszaküldéséről nem haladéktalanul dönt, megkezdi annak használatát, az általa esetlegesen okozott értékcsökkenést meg kell fizetnie. A vevőnek azonban joga van a terméket kibontani és kipróbálni. Mindezen jogairól és kötelezettségeiről a kereskedőnek tájékoztatnia kell a vevőt.

 

2013. január 1.-től Kft. Bt. egyéni vállalkozó illetve egyéb szervezet vagy gazdálkodó csoport nevére kiállított számla esetén a vásárló részéről nem vehető igénybe elállási jog. Az egymástól távollévők között létrejött szerződés értelmezésében elállási jog a FOGYASZTÓT illeti meg, ilyen esetben a vásárló pedig nem fogyasztó.

Az alábbi linken elérhető a joganyag, a 2. § „a.” bekezdésében, mely szerint: „fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy”

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700155.TV

 

A meggondolt vásárlást, annak visszaélésszerű (azaz jelentősebb tételekre, nagyobb mennyiségben vagy értékben, ismétlődő vagy egyéb üzleti érdekből történő) gyakorlása esetén a Multikomplex Budapest Kft. jogosult visszautasítani.

 

Figyelem!

A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését, vagy ilyen esetekben megtagadhatja annak cseréjét illetve a vételár visszatérítését. 

 

 

Egyéb hasznos információk

A készülékekhez tartozó képek és műszaki leírások többségében megfelelnek a valóságnak, igyekeztünk minden terméket a legmegfelelőbb fényképes megjelenéssel ábrázolni.

Ettől függetlenül a képek illusztrációknak tekintendők, mivel a gyártók fenntartják a jogot a termékek műszaki adatainak minden előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására, melyről előzetesen mi sem minden esetben értesülhetünk. Természetesen ez nem gyakori, ennek előfordulása esetén, amennyiben a készülék külső megjelenése és műszaki jellemzői jelentősen eltérnek, lehetőség van annak cseréjére: - a vásárlástól való elállás feltételeinek teljesülése mellett.

 

Az esetlegesen előforduló elírásokért és megjelenítési hibákért nem tudunk felelősséget vállalni, a tévedés jogát fenntartjuk, az ezekből eredő károkért felelősséget nem vállalunk, de fenntartjuk a jogot azok korrigálására. Amennyiben bármilyen tekintetben bizonytalan a készülék tulajdonságaival kapcsolatban, úgy mindenképp érdemes felkeresni a gyártó weboldalát vagy központi ügyfélszolgálatunkat: 06-30/439-8457 vagy 06-1/427-0325.