VISSZA A KATEGÓRIÁKHOZ

Központi hővisszanyerős szellőztetés

SZŰRŐ
Átmérő:

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszerek

A központi hővisszanyerős gépi szellőztetéssel nem csupán egy, hanem minden helyiséget tudunk szellőztetni. A hővisszanyerős szellőzési rendszer rendkívül hatékony megoldás a lakossági környezetben. Tehát családi házaknál és lakásoknál is javasolt telepíteni a rendszert. Természetesen ipari felhasználásra is tökéletesen alkalmazható. A hővisszanyerős szellőztető rendszer különböző egymással összekapcsolt légtechnikai elemekből tevődik össze. A rendszer elemei többek között ventilátorok, csövek, idomok.

 

A hővisszanyerés úgy történik télen, hogy a rendszer a kintről beérkező friss levegőt befújja a lakásba. De mielőtt ez megtörténne, a benti meleg levegő hőmérsékletét átveszi a bejövő friss. Így nagyon sokat takaríthatunk meg a fűtési költségeken. Az Aerauliqa hővisszanyerős szellőztetői mind A vagy A+ besorolást nyertek el és kifejezetten energiatakarékosak. Az előnyök közé tartozik az is, hogy működése csendes, zajcsökkentett kivitelének köszönhetően. Bővíthetjük is akár extra szenzorokkal, amikkel a készülék képes lesz a pára- vagy mozgásérzékelésre.

 

Praktikus funkcióik:

osmrtnice smrtovnice
  • Programozási lehetőség és okosházakhoz tervezett vezérlés
  • Bypass funkció, azaz szükség esetén hőcsere nélküli szellőztetésre is lehetőséget kapunk. Ez nyáron hasznos.
  • Teljesen automatizálható
  • Beállítható rajta a gyorsszellőztetés
  • Automatikus fagyvédelmi szabályozás, kiegyenlített szellőztetés
  • Éjszakai extra csendes üzemmód

Használatával elkerülhető a magas páratartalom a teljes épület területén, így megakadályozva a penészgombák kialakulását és elszaporodását. Egészségünkre is pozitívan hat. Az oxigénszint csökkenése miatt kialakuló fejfájásoktól is végleg búcsút vehetünk, ráadásul a közérzetünkön is hatalmasat fog dobni az, hogy minden pillanatban káros anyagoktól megszűrt, tiszta levegő van otthonunkban.

 

Központi hővisszanyerők ellenáramú hőcserélővel

Ennél a rendszernél az elhasznált és a friss levegő minden esetben egymással szemben áramlik. Ennek köszönhetően az áramló levegő a lehető leghosszabb ideig a hőcserélőben van, és a légáramlatok közt nem lesz keveredés. Az ellenáramú hőcserélők polimer membrános kivitelűek, így hosszabb élettartammal bírnak, és könnyen tisztíthatóak. Hatásfokuk akár 90%-nál is magasabb, ami kiemelkedőnek számít.

 

Aerauliqa

Magas hatásfokú, antibakteriális hőcserélővel felszerelt hővisszanyerős termékeik piacvezetőek. Ezek EC motorral működnek. A ventilátor gondoskodik az elhasznált levegő elszívásáról, és a friss levegő pótlásáról. Az Aerauliqa mindig a vásárlói elégedettségre törekszik, és arra, hogy minél több innovatív megoldást dobjanak a piacra, ami megkönnyíti a termékeik felhasználóinak a mindennapjait. Mindezek mellett a legújabb szabványoknak megfelelnek, és a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is.

 

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer

A modern épületek elengedhetetlen feltétele az energiatakarékosság. Ezt korszerű falszerkezetekkel, falszigeteléssel, födém kialakítással és fokozott légzárású nyílászárókkal lehet megvalósítani. Az energia hatékonyság növelése és a beépített, fokozott légzárású nyílászárók miatt egy kicsit ellentmondásos helyzet alakulhat ki. A beépített nyílászárók miatt a természetes légcsere (filtráció) mértéke közel nullára csökken, ami több komoly problémaforrást is felvethet. A szellőzés hiányában a páratartalom feldúsul, ami a baktériumok és gombák elszaporodását eredményezheti lakóterünkben. Ezekben a házakban, lakásokban problémaként jelentkezik a párásodás, penészesedés és egészség károsító hatások (allergiás, asztmatikus megbetegedések). Megoldást jelenthet egy minden helyiségre kiterjedő átfogó szabályozott szellőztető rendszer. A rendszer feladata, hogy a lakásba mindig szabályozott friss levegőt jutasson be, energiatakarékos módon, energiavisszanyerés mellett.

Az általunk forgalmazott AERAULIQA berendezések a legmagasabb energiahatékonyság mellett biztosítják a lakótereink legjobb levegőminőségét.

 

Energiahatékonyság

A szellőzési megoldás lényege, hogy egy ventilátor segítségével folyamatosan szabályozott friss levegőt juttatunk a helyiségeinkbe, és egy másik ventilátor segítségével elszívjuk az elhasznált levegőt. A két légáramlás között egy magas termikus hatásfokkal rendelkező hőcserélő egységen keresztül  kerül a hő átadásra, emiatt a helyiségbe érkező friss levegő felmelegszik, így előmelegítve vezetjük azt a lakótereinkbe.

A filtrációs veszteségünket (nem irányított légáramlás, azaz ablaknyitogatós szellőztetés, stb.) így minimálisra tudjuk csökkenteni.

Hővisszanyerős készülékeink több méretben elérhetők, az adott épülettípus igényeihez igazítva kerülnek kiválasztásra. A készülék magas hatásfokú hőcserélőjének köszönhetően az elszívott és a befújt levegő között a legkisebb a hőveszteség, így a legjobb belső komfortszint érhető el rendszereinkkel. A központi hővisszanyerős (rekuperátoros) szellőztető rendszereink akár 92 % feletti hatékonysággal tudnak működni a lehető legjobb komfort eléréséhez, a legkisebb költségek mellett.

 

Külső érzékelők

Rendszereinkhez széndioxid érzékelők illeszthetők, amelyek figyelik a belső levegő CO2 szintjét, így automatikusan biztosítják a többlet friss levegő bevezetését anélkül, hogy Ön bármit észrevenne.

Lehetőség van külső érzékelőként páratartalom érzékelők beépítésére a párásodásra hajlamos helyiségekben (pl. fürdőszoba, mosókonyha, mellékhelyiség), így a belső páratartalom függvényében változik a szellőztetés intenzitása, külső beavatkozás nélkül.

 

Elosztódoboz és csőrendszer

A szellőztető rendszereink csillagpontos kivitelűek.  A mind a két levegő ágba egy - egy osztódoboznak és minden helyiségre kiterjedő betonozható antisztatikus és antibakteriális csöveknek a segítségével lehet a rendszer csövezését az Ön lakóterében kialakítani, a helyiségek számától függetlenül. Szellőztető rendszerünk a helyiségek és szobák számától függetlenül igény szerint bővíthető.

 

A flexibilis, akár betonozható légtechnikai csövek alkalmazásával a friss levegő hatékonyan tud az osztódoboztól a helyiségeinkbe áramolni. Kis méretének köszönhetően, akár minimális álmennyezetben is könnyen szerelhető. Antisztatikus és antibakteriális kialakításának köszönhetően az elszívott levegőben lévő fizikai, kémiai és biológiai szennyeződések nem tudnak a csőrendszer falán megtapadni, s ez megakadályozza az újabb egészségre is ártalmas problémák kialakulását.

Osztódobozaink különböző méretekben állnak rendelkezésre, az igényeknek megfelelően. Minden osztódobozunk belső akusztikus réteggel van felszerelve, így biztosítva, hogy a helyiségek között ne legyen áthallás és minimális áramlási veszteségünk legyen.

 

Levegő bevezetés és elszívás

A Design befúvó és elszívó elemek segítségével valósíthatjuk meg a belső helyiségek friss levegő bevezetését illetve az elhasznált levegő elszívását, így Önnek nem kell választani a kényelem és az esztétikus megjelenés között. Azáltal, hogy az elhasznált levegőt elszívjuk és friss levegővel pótoljuk, megelőzhető a pára feldúsulása és a penészesedés kialakulása, illetve a belső komfortunkat növeljük és megakadályozzuk a szellőzetlenséggel járó megbetegedéseket.

 

Fontosab jellemzők:
- automatikus fagyvédelmi szabályozás;
- automatikus kondenzáció - kezelés;
- automata kiegyenlített szellőztetés;
- beépített fizikai bypass (hőcsere nélküli szellőztetés lehetősége, szükség esetén);
- magyarnyelvű digitális kezelőfelület;
- heti programozhatóság;
- szűrő telítettség - jelző;
- "Boost" - gyorsszellőztetés funkció;
- "Szabadság"- üzemmód;
- éjszakai (extra csendes) üzemmód;
- teljes üzemeltetési idő ellenőrzése;
- beállítások mentése, betöltése;
- szenzorokkal bővíthető rendszer (pára-,  mozgás-, CO2 érzékelő);
- ModBus interfész;

- csatlakoztathatóak hozzá elő- vagy utófűtő egységek.

 

Egészség és higénia:
- folyamatos és önműködő légcsere
- az egyes egészségre ártalmas "szennyező" anyagok koncentrációja nem dúsul fel a lakásban. ill. kívülről sem juthat be (formaldehid, illékony szerves vegyületek, stb.);
- alacsony szinten tartható radon koncentráció,
- megakadályozható a penészképződés;
- optimális minőségű és összetételű levegő, allergénmentes környezet.
 

Komfort:

- huzatmentes környezet és alacsonyabb hőingadozás;
- megfelelő páratartalom;
- szúnyog, légy és más repülő rovaroktól mentes beltér;
- alacsony szinten tartható kültérről beszűrődő zajszint; 

- kellemetlen szagoktól mentes környezet;
- önműködő és rendkívül csendes üzemeltetés.

 

Kérje kollégánk szakmai segítségét!

06-30/439-8457
06-1/427-0325

Multikomplex Budapest Kft.
1211 Budapest, Mansfeld Péter utca 27.
(Csepel XXI. kerület, a volt Bajáki Ferenc utca)
(Csepel - Posztógyár területén)